MENU Menu-icon Menu-icon
Terug naar nieuwsoverzicht

De kracht van een maatwerk website t.o.v. webbuilders zoals JouwWeb, Wix of Strato

Als het gaat om het bouwen van een website voor jouw bedrijf, zijn er veel opties beschikbaar, waaronder populaire webbuilders zoals JouwWeb, Wix of Strato. Deze webbuilders bieden eenvoudige sjablonen en kant-en-klare tools om snel een website op te zetten zonder enige technische kennis. Hoewel deze platforms zeker voor starters hun voordelen hebben, is het op de lange termijn niet de beste keuze.

In de huidige digitale wereld is een sterke online aanwezigheid van groot belang voor ieder bedrijf of merk. Een website is vaak het eerste contactpunt tussen een potentiële klant en jouw onderneming. Het is dan ook van cruciaal belang om een website te hebben die professioneel oogt, gebruiksvriendelijk is en de unieke identiteit van jouw bedrijf weerspiegelt. In dit artikel zullen we de voordelen van een maatwerk website ten opzichte van webbuilders bespreken, en waarom jij zou moeten overwegen om te investeren in een maatwerk website voor jouw bedrijf.

 1. Unieke uitstraling en merkidentiteit
  Eén van de belangrijkste voordelen van een maatwerk website is dat het jou de vrijheid geeft om een unieke uitstraling en merkidentiteit te creëren. Met een maatwerk website kun je een eigen ontwerp en functies implementeren, waardoor je de volledige controle hebt over het uiterlijk en functionaliteit van de website. Hierdoor kun je jouw website naadloos afstemmen op de specifieke behoeften en doelstellingen van het bedrijf en een unieke online aanwezigheid creëren die zich onderscheidt van de massa. Met webbuilders zoals JouwWeb, Wix of Strato ben je beperkt tot de templates en functionaliteiten die door de webbuilder worden aangeboden, waardoor de website er mogelijk minder uniek en professioneel uitziet.

 2. Flexibiliteit en schaalbaarheid
  Een ander voordeel van een maatwerk website is de flexibiliteit en schaalbaarheid die het biedt. Met webbuilders ben je vaak beperkt tot bepaalde pakketten en functionaliteiten, wat kan leiden tot beperkingen naarmate jouw bedrijf groeit en meer geavanceerde functies nodig heeft. Maatwerk websites kunnen worden aangepast aan de groeiende behoeften van jouw bedrijf en kunnen gemakkelijk worden uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en inhoud. Je kunt de website dus aanpassen aan de veranderende eisen van jouw bedrijf, zonder beperkingen opgelegd door een webbuilder. Dit geeft jou de vrijheid om jouw online aanwezigheid te laten groeien en te evolueren naarmate jouw bedrijf groeit, zonder dat je de website helemaal opnieuw hoeft te bouwen.

 3. Betere Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
  Een goed ontworpen en goed geoptimaliseerde website is essentieel voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Met webbuilders zoals JouwWeb, Wix of Strato heb je beperkte controle over de technische aspecten van jouw website, zoals de laadsnelheid, de codekwaliteit en de structuur van de website. Dit kan invloed hebben op de prestaties van jouw website en de vindbaarheid in zoekmachines. Een maatwerk website daarentegen wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines vanaf de basis, rekeninghoudend met technische SEO-elementen zoals schone code, URL-structuur, meta-tags en laadsnelheid. Dit geeft je een voorsprong in zoekresultaten en zorgt voor betere zichtbaarheid online.

 4. Volledige controle over gebruikerservaring
  Met een maatwerk website heb je volledige controle over de gebruikerservaring die je wilt bieden aan jouw bezoekers. Je kunt de gebruikersinterface, de navigatiestructuur en de interactieve elementen van jouw website precies afstemmen op de behoeften en verwachtingen van jouw doelgroep. Dit stelt je in staat om een intuïtieve en naadloze gebruikerservaring te creëren die jouw bezoekers aantrekt en hen aanzet tot actie, zoals het invullen van formulieren, het maken van aankopen of het contact opnemen met jouw bedrijf.

 5. Veiligheid en beveiliging
  Veiligheid en beveiliging zijn cruciaal voor elke website, vooral voor websites die gevoelige informatie verwerken, zoals persoonlijke gegevens van klanten. Met een maatwerk website heb je volledige controle over de beveiligingsmaatregelen die worden geïmplementeerd om jouw website en de gegevens van jouw gebruikers te beschermen. Je kunt aangepaste beveiligingsprotocollen, zoals SSL-certificaten, tweefactorauthenticatie en databeveiliging, implementeren om ervoor te zorgen dat jouw website veilig en beschermd is tegen potentiële bedreigingen.

 6. Ondersteuning en onderhoud
  Hoewel webbuilders vaak technische ondersteuning en onderhoud aanbieden, kan het zijn dat je beperkt bent tot de functionaliteiten en templates die worden aangeboden. Middels een ticketsysteem is het weliswaar mogelijk om vragen te stellen, maar echte ontzorging vindt niet plaats. Met een maatwerk website kun je daarentegen rekenen op gepersonaliseerde ondersteuning en onderhoud, afgestemd op de behoeften van jouw website en jouw bedrijf. Dit betekent dat eventuele technische problemen of updates snel kunnen worden opgelost en dat je kunt vertrouwen op een betrouwbare ondersteuning voor jouw online aanwezigheid.

Kortom, het is met webbuilders mogelijk om op een snelle en laagdrempelige manier online zichtbaar te worden. Wil jij echter aan de slag met online marketing en heb jij een lange termijnvisie? Kies dan voor een maatwerk website in combinatie met een gebruiksvriendelijk content management systeem.

Meer weten over dit onderwerp of heb je een andere vraag?

Neem contact op met Tom via:

Kies voor MediaKracht en creëer impact met je digitale oplossing

Vanuit de kern van jouw organisatie zetten we samen een stip op de horizon. Ben jij klaar voor de eerste stap?